Tehti uudis, et presidendi abikaasa käis Ukraina presidendi abikaasaga KUMUs ning lastehaiglas. Pani mõtlema, et eesrindlikud ettevõtmised, aga kuidagi igav. Kuidas mina sisustaks presidendi abikaasa päeva Tallinnas või Eestis.

Mõte 1: rabad, sood.
Võimalik, et etiketiga ei käi kokku higistamine ning inimtühjus, kuid väike rabamatk võiks olla midagi originaalset.

Mõte 2: Kaitseliidu külastus
Kuna Ukrainas käib jätkuvalt madin, siis vbolla oleks huvitav näha, kuidas Eestis vabatahtlikkuse korras mehed kaitsevõimet hoiavad värskena.

Mõte 3: Mektory ja mõni tehnikakool
Innovatsioon ei ole ainult IT ja rakenduste plätserdamine. Tehnoloogiline ühiskond on midagi laiemat. Näitaks ülikoolides tehtavat tööd, näitaks noortega tehtavat tööd.

Mõte 4: mõni väike ja tubli tulevikku vaatav kool. Nagu Väätsa. Või värske Põlva Gümnaasium. Et näidata, kuidas väheneva rahvastikuga oludes haridust kujundada.

Mõte 5: Ida-Virumaa külastus. Kuna see piirkond on rahvastiku rahvuse koosseisu mõttes unikaalne, siis näitaks, et seal elatakse lihtsat elu - tehakse tööd, pidutsetakse, elatakse, surrakse.

Kokkuvõttes: ega päris omapärast mõtet ei tekkinud. Ilmselt on vaja ikka leida kuldne kesktee - mis meie tahame öelda, mis on külalisele huvitav, mis on seisusele kohane, mis jääb aja piiridesse. Vbolla ise läheks Kalamajja Telliskivisse, käiks kinos või teatris. Külastaks mingit huvitavat kultuuriasutust - alternatiivkunsti galeriid või kunstikooli.