Hea Ema. Sul on täna päev, mis on Sulle ja Meile kõigile tähtis. See päev jääb sulle meelde, kui kevadine päev, mil rohi hakkas haljendama, puud läksid lehte, ning päike soojendas põski.

Sul on täna tähtis päev. Oled seljatanud kolm katset.

Sa oled elanud pool sajandit. Oled võtnud endaga kaasa mitme ajastu tarkuse ning oled valmis olema veelgi parem ema ja vanaema. Nüüdsest kuulame Sind kõik vaguramalt ja usaldavamalt.

Sa oled kasvatanud tütre ja poja, kes on Sinu kõrvale jäänud Sinu viiekümnendaks sünnipäevaks. Järelikult oled Sa teinud neid asju, mis Sinu tütrele ja pojale nii tähtsad on, et nad sind armastavad kõikidel päevadel.

Sa oled elanud üle haiguse ning tärkasid täna hommikul uuele elule. Sa oled uuesti sündinud. See katsumus on olnud väike katsumus, kõige selle kõrval, et sul on tulnud iga päev elada selle suure hoolega, mida iga ema iga päev oma puusadel kaasas kannab.

Need proovilepanekud on tublilt ületatud. Sa oled vaba ja valmis olema, elama ning elu senisest rohkem nautima.

Auhinnaks saad Sa võlukõrvarõngad. Need on Sinu lapsed, need ehised. Ühes on Sinu poeg, teises Sinu tütar. Mil iganes Sa nende kõrvarõngastega end ehid, nii tulevad nemad sulle meelde. Hoolimata sellest, kus nad on ja mida nad teevad. Kuigi need on ilusad rõngad, siis Sinu elu ehime ikkagi kõige rohkem meie - Sinu tütar ja Sinu poeg. Ja me tahame seda teha kõige kaunimal võimalikul moel.

Aitäh sulle. Ilusat Juubelit!